1. Forside
  2. Synes du strømmen er dyr?

Synes du strømmen er dyr?

1250-Regning_GettyImages-110924087.jpg

Bytt ut varmtvannsberederen til en nyere og spar strøm

Oppvarming av varmtvann utgjør cirka 20 prosent av strømregningen i en vanlig husholdning. Å bytte ut den gamle varmtvannsberederen kan derfor være en god investering.

 

En varmtvannsbereder er ganske enkelt en tank av metall med et elektrisk varmeelement inni. Vann tappes inn tanken, varmes opp og lagres til vi har bruk for det. Når vi oppbevarer vannet på tanken, oppstår det varmetap. Varmen sniker seg sakte, men sikkert ut av vannet og ut i rommet utenfor berederen. Moderne varmtvannsberedere er derfor isolert på utsiden.

Høiax_bereder.png Den mest merkbare forskjellen på en ny og gammel varmtvannsbereder er nettopp isolasjon og varmetap. En 20 år gammel bereder vil typisk ha dobbelt så stort varmetap som en ny og moderne en. Nye varmtvannsberedere er nemlig bedre isolert, slik at de holder bedre på varmen.

 

Forbruket ditt av varmtvann og strømprisen påvirker naturligvis regnestykket, men for de aller fleste vil det å bytte ut en gammel varmtvannsbereder være en smart investering.

 

Risiko øker med alderen

Varmtvannsberedere har også begrenset levetid. Selve tanken kan ruste, eller pakninger og ventiler kan bli ødelagt av tidens tann. Da øker risikoen for lekkasjer, som kan forårsake kostbare vannskader i boligen.

Det er vanskelig å si nøyaktig hvor lang levetid du bør forvente av en varmtvannsbereder, men en god tommelfingerregel er å bytte den etter 20 år.

Waterguard (1) (1).jpg

Vannstopper er et smart sikringstiltak

 For å være på den sikre siden skal varmtvannsberedere dessuten helst stå fritt i et   rom med sluk i gulvet. Dersom de er plassert inne i kjøkkenskap eller lignende bør   de ha påmontert elektronisk vannstopper.

GK Rør kan tilby deg ny varmtvannsbereder, også med lekkasjesikring hvis ønskelig, med montering til fast pris. Ta kontakt med oss, så finner vi den smarteste løsningen for din bolig.

Ønsker du å få beskjed når vi legger ut et nytt innlegg i magasinet? 

Påmelding av nyhetsbrev kommer snart.