1. Forside
  2. Vinteren kommer

Vinteren kommer

Når kuldegradene kommer, er det lurt å sikre hageslangen og høytrykkspyleren mot frostsprengning.

vannslange_847.jpg

Det er fort gjort, og mange gjør det: De glemmer å tømme høytrykkspyleren som står lagret i en uisolert bod eller garasje. Dersom det står igjen vann inne i maskinen når vinteren kommer kan det fryse, og vann som fryser utvider seg. Da kan det være takk og farvel til en høytrykkspyler som er verdt flere tusen kroner.

Før kuldegradene kommer, bør du derfor sjekke at høytrykkspyleren er tom for vann og klar for vinteren. Samtidig er det lurt å kontrollere hageslanger og vanningsutstyr. Det kan stå igjen vann der også.

Vannkrane.png

Sjekk dessuten utekranen. Selv om du har frostsikker utekran, er det en klassisk tabbe å la plastkoblingen mellom kran og slange bli stående på. Denne koblingen kan fungere som en stoppeventil og dermed kan den lure deg til å tro at vannet er skrudd av, selv om det står på. 

Vanntut.png

Koblingen kan også føre til at utekranen ikke får tømt seg helt, selv om du skrur på vannet. Da kan det bli stående igjen vann som danner en ispropp i løpet av vinteren. Fjern derfor denne plastkoblingen før du tømmer utekranen.

Dersom du har en gammel utekran uten frostsikring, er det å skifte den en smart forsikring mot frost- og vannskader. Et lekk rør inne i veggen kan bli en kostbar og langdryg affære, mens det er fort gjort å bytte utekranen. Ta kontakt med oss, så får du snakke med en fagmann om temaet.

Ønsker du å få beskjed når vi legger ut et nytt innlegg i magasinet? 

Påmelding av nyhetsbrev kommer snart.